Sastāvs: Upenes, ingvers un medus Upenes jau izsenis zināmas kā vīrusu apkarošanas un imunitātes stiprināšanas līdzeklis. Taču patiesībā Upene ir kas daudz vairāk – upenes ir ogas, kuras satur 3-4 reizes vairāk C vitamīna nekā apelsīni, bet antioksidantu līmenis upenēs ir pat divas reizes lielāks nekā mellenēs. Tas padara upeni par teju fenomenālu ogu, kuras ēšana palīdz aizkavēt gan novecošanās procesus, gan uzlabot veselību un, pats galvenais - tā ir arī garda! Pateicoties C vitamīnam un antioksidantiem, ar ko bagātas šīs ogas, uzlabojas asinsrite, tiek novērsta trombu veidošanās un samazinās holesterīna daudzumu asinīs. Upenes satur arī B1 un P vitamīnu, karotīnus, organiskās skābes, dzelzi un mikroelementus – mangānu, varu hromu u.c. Ingvers ir lielisks dabas produkts, kas vienlīdz labi noder gan ēdienu garšas uzlabošanai, gan arī ārstnieciskiem un profilaktiskiem nolūkiem. Aukstajā gadalaikā tas labi noderēs, lai mazinātu augšējo elpceļu iekaisumus un stiprinātu imunitāti. To lieto arī locītavu un menstruālo sāpju mazināšanai. Ingvers palīdz izvadīt no organisma toksīnus. Tajā ir vitamīnui A, C, B1, B2, magnijs, fosfors, dzelzs, kalcijs, nātrijs, cinks un kālijs. Šī kombinācija padara ingveru par brīnišķīgu palīgu cīņā ar saaukstēšanos un gripu.


3